Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΉ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ 332 ΜΠΚ RAFALE 21/6/2024!

 

*Αλλαγή Σκυτάλης στο Δρόμο της Ιεραποστολής!

*Παράδοση - Παραλαβή Διοικητού 114 ΠΜ/332 ΜΠΚ RAFALE/ 21/6/2024/12:00 – 14:30!


   *Η όλη τελετή τελέσθηκε σ’ένα απλό κι’απέριττο Υπόστεγο Συντήρησης, ενώπιον όλου του Προσωπικούς της Μοίρας και του Προσωπικού εν γένει της 114 ΠΜ!

   *Την όλη εκδήλωση κοσμούσε με την επιβλητική του παρουσία  ένα από τα αξιόμαχα εναέρια όπλα της Μοίρας, που αν αναλογιστούμε το δεσμό που το συνδέει, με το προσωπικό που καθ’οιονδήποτε τρόπο το χειρίζεται σε Αέρα και Έδαφος, ίσως να συναισθάνονταν το Μεγαλείο της Στιγμής! Το μεγαλείο  που ο δικός μου Ποιητής περιγράφει ως εξής:


*Για να πετάξουν οι Αϊτοί θέλει δουλειά πολύ

Ιδρώτα Χύνουν οι πολλοί κι’αίμα αν χρειαστεί!

*Θέλει μουτζούρα στη γραμμή και πίστη στο γιατί

χωρίς αργία Κυριακή και Μεγαλογιορτή!

*Βάρδια βαριά χωρίς στολή με φόρμα ρυπαρή

και ετοιμότητας τιμή σ’ιέραποστολή!

 

   *Δε ξέρω τι συμβαίνει στους άλλους, ξέρω όμως με απόλυτη βεβαιότητα τι συμβαίνει σ’αυτούς που συνειδητά βλέπουν με τα μάτια της Ψυχής!

  *Ίσως γι’αυτό όσο ο καιρός διαβαίνει πλάι μου και μέσα μου, το δάκρυ μου σε κορυφαίες στιγμές σαν κι’αυτές ωσάν ανέσπερο άστρο  να λάμπει!

  *Πάει πια αρκετός καιρός που η Μοίρα μου έφερε στο διάβα μου έναν υπέροχο Άνθρωπο και Συνάδελφο, που θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν παιδί μου!

   *Φυσικά αφού εγώ εξήλθα τριάντα δύο (32) ολόκληρα χρόνια πριν από την ίδια «Μήτρα, απριόρι Γενναίων και εκκολαπτόμενων Ηρώων!» Η Χημεία το πρώτο συστατικό που συνδέει ανθρώπους, διεγέρθηκε συνειδησιακά και συναισθηματικά και στους δυο μας από την πρώτη ματιά!


   *Ναι ήταν αυτός που για πρώτη φορά αναλάμβανε το Χρέος ένταξης και αξιοποίησης του τελευταίου τύπου Αεροσκαφών (Α/Φ) στη Χώρα μας, των ακαταμάχητων στη μάχη Α/Φ Rafale! Μια ένταξη κι’αξιοποίηση που πάγωσε και πανικόβαλε τους καραδοκώντας Λύκους εξ’ανατολών!


   *Φυσικά ένιωσα Τιμή και Υπερηφάνεια σ’αυτή τη γνωριμία και τον οικογενειακό μας δεσμό που αναπτύχθηκε, από εκτίμηση σε μια ανυπέρβλητη οικογένεια!

   *Στην πρόσκληση ρίγησα, στη σάρκωσή της κατασυγκινήθηκα γιατί ξανά θυμήθηκα, αναλογίσθηκα κι’αναρωτήθηκα: «Έχουν όντως ενσυναίσθηση τούτα τα παιδιά, τα μισά σχεδόν στην ηλικία μου και τη γενική μου πείρα, των τεράστιων ευθυνών, που τους εμπιστεύθηκε η Πατρίδα και αυτής ή Μοίρα;»

   *Έχουν συναίσθηση των εικόνων που ενδεχομένως στο Διάβα τους κατάματα θ’αντιμετωπίσουν σ’ένα αμείλικτα σκληρό συναπάντημα, με ότι η Μοίρα τους επεφύλασσε;

   *Αλίμονο αν δεν είχαν! Έτσι γαλουχήθηκαν στη "Μήτρα" που συλλήφθηκαν και γεννήθηκαν! Έτσι γαλουχήθηκαν σαν υπέρμαχοι μέχρι χθες, του Αγώνα περιφρούρησης του Αιγαίου μας με χίλια ρίσκα μεταξύ ζωής και θανάτου, που δεν ήταν και λίγες οι φορές του Μοιραίου σε Συναδέλφους – Αρχαγγέλλους -!

   *Άλλωστε το βλέμμα τους σε τούτη την Ιερή στιγμή αλλαγής της σκυτάλης στον αέναο δρόμο του Αγώνα για την κατοχύρωση του αισθήματος ασφαλείας προς περιφρούρηση Ακεραιότητας και Ελευθερίας της Πατρίδας, τα πάντα έδειχνε!

   *Ναι τα πάντα έδειχνε και απέδειχνε,  στην ανάπλαση του έργου που σε δύο (2) χρόνια αμοιβαίως προσέφεραν, στην αλλοδαπή και ημεδαπή, φθάνοντας τις 2.000 ωρών πτήσεις, με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων,  καθιστώντας τη Μοίρα ετοιμοπόλεμη, Αναπαριστώντας γιατί όχι Θερμοπύλες, Μαραθώνες, Σαλαμίνες και Λεωνίδες!


   *Καλά μου παιδιά Αντισμήναρχε (Ι) Θεόδωρε Χριστοδούλου και Αθανάσιε Μπουκοβάλα σας Εύχομαι Υγεία, Οικογενειακή Ευτυχία και Υπηρεσιακή απρόσκοπτη Πορεία, με Τύχη Καλή!


  *Αξιότιμε Κύριε Διοικητά της 114 Πτέρυγας Μάχης, ενός των βασικών Πυλώνων Ασφαλείας της Χώρας, Σμήναρχε (Ι) Νικόλαε Μεθενίτη σας ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία, με εγκάρδιες ευχές για το όποιο υπόλοιπο της Υπερήφανής σας Σταδιοδρομίας!

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ΣΜΗΝΑΓΟΣ (Ι) ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 16/6/1970/18:45!

 *Τιμής Εκείνου και Αιγαίου Ένεκεν!


*Σμηναγός (Ι) Βασίλειος Σταυρόπουλος Ετών 32!
16/6/1970/18:45 Θαλάσσια Περιοχή Χίου!
Α/Φ F-5A της 111 ΠΜ/341 Μοίρας!
Απόσπασμα από το Ποίημά μου
«Οι Φάροι του Αιγαίου!»

*Αφιέρωση!
*Φάροι του Αιγαίου Άσβεστοι πυρσοί
Φάροι του Αιγαίου Μάχιμοι Νεκροί!
Φάροι του Αιγαίου, Πόνοι και καημοί!
Φάροι μεγαλείου Δόξα και Τιμή!


*Δύο φύγανε κι'ήταν εκείνος Αρχηγός!
Νο2 Φίλος 40ης Σειράς Ικάρων τότε Ανθυποσμηναγός
κι'ένα χρόνο παλαιότερός μου Αετός -!

*Μα έμελλε μόνος του να γυρίσει σαν τόσους και τόσους άλλους!
Κι’ο Αρχηγός σαν Στίγμα Δόξας και Τιμής στο Αιγαίο του'μελλε να Μείνει κι'ανεξίτηλα στη Μνήμη!

*Στους Ήρωες Συναδέλφους μας Αιώνια να θυμίζει, τον Αέναο Αγώνα Ελευθερίας της Πατρίδας καθώς Φάρο Φωτοδότη των Γενναίων να Συμβολίζει!

*Ήταν θυμάμαι μια μέρα αποφράδα! Ουρανός και θάλασσα σαν δίδυμα Φεγγάρια και μέσα στη Ζοφερότητα κάπου εκεί στο Λιόγερμα, η Μάχη πριν το τέλος της να λήγει!

Έτσι ο Σμηναγός αέναα στο Αιγαίο Άυλος απέμεινε, την ίδια στιγμή που η Μοίρα τον Τίτλο του Αρχάγγελου με σύμφωνη γνώμη, θαρρώ του Θεού, τον τίτλο του Αρχάγγελου του απένειμε!

   *Περιγραφή Ατυχήματος! Ιερή Υπηρεσία readiness –ετοιμότητας – Σταυρόπουλος + ένας! Ο δεύτερος λόγω κάποιας υποχρέωσης  παρακάλεσε τον τότε Ανθυποσμηναγό της 40ης Σειράς Βασίλη Ζέλιο να μείνει στη θέση του ….

  *Δόθηκε η εντολή scramble - Απογείωσης - η ορατότητα στο Αιγαίο «σούπα»… Tο radar τους ανέβασε στο Αιγαίο στα 25000 λόγω άγνωστου Ίχνους, προφανέστατα Τούρκων, λίγο μετά  τους είπε ότι το άγνωστο ίχνος κατέβηκε χαμηλά!

   *Ο Νο1 έβαλε το Α/Φ σε βύθιση  ακολουθούμενος από το Νο2! Ο Σχηματισμός μέσα στην καταχνιά βίωνε ήδη μια βίαια παραίσθηση! Ο Νο2 βλέποντας τη ταχύτητα να ξεπερνάει τα 500knots – 925 χιλιόμετρα -  το δε ύψος να ελαττώνεται ραγδαία λόγω τηςμεγάλης γωνίας βύθισης .. έσπασε από το σχηματισμό  τραβώντας πιθανότατα από ένστικτο επιβίωσης!

   *Ο Αρχηγός υπετάχθη στο θέλημα της Μοίρας, μαυροφορώντας Ελλάδα και Έλληνες - χάθηκε για πάντα στα νερά του Αιγαίου, εξαϋλωμένος και σαν πνεύμα ακαριαία να πορεύεται στους Παραδείσιους Ηρώων Ουρανούς, όπου και Αρχάγγελος στέφεται!


Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ!

 Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ!


Πόνος, Φόβος, Πανικός

Τρόμος και Συναγερμός!

   *Προσοχή: Είναι η τελευταία μου εκτενής διαδικτυακή τουλάχιστον ανάρτηση! Πρόκειται να σας λείψω καλές μου Φίλες, καλοί μου Φίλοι, εξαίρετοι Συνάδελφοι! Όχι μην τρομάζετε, έχω γράψει πια τόσα πολλά που πρέπει να τα αξιολογήσω και να τα  σταχυολογήσω, ώστε κάποια που τα θεωρώ ωφέλιμα και διδακτικά, για μία σύνοψης έκδοση να τα δρομολογήσω.

   *Νιώθω ειλικρινά συνειδητά πως κάτι πίσω μου οφείλω ν’αφήσω! Έστω κι’αν δε ξέρω κατά πόσο στον καθένα σας και τη καθεμιάς σας θετικά απηχήσω!


   *Και τα πολύ σοβαρά που της υγείας μας άπτονται συνήθως από ένα κάτι αρχίζουν από ένα Σπυράκι που δεν του δώσαμε σημασία ή από ένα μελάνωμα κάποιων χιλιοστών ή ένα σκουληκάκι δυσδιάκριτο ή πολυποδάκι που’γινε μεγαλύτερο από μας και μας κατάπιε!

   *Ωστόσο όλα τυχαία τα βρίσκουμε και για κοιτάτε σύμπτωση τη  Μοίρα μας βρίζουμε!

   *Μου’κατσε η λέξη Ανατομία, ναι γιατί σαν οργανισμό βλέπω την Κοινωνία, τη Συμμαχία, την Εξουσία, την Ελευθερία, την Ασυδοσία, τη Δημοκρατία … και τέλος δε βρίσκω το πώς για να σταματήσω, τις παρομοιώσεις, τους παραλληλισμούς και τις εξομοιώσεις!

   *Ας δούμε λοιπόν τί έφταιξε και είχαμε αυτά τα ευρήματα στις κάλπες που μας έκαναν προς στιγμή να πιστέψουμε ότι ήτανε κάλπικες και που ενδεχομένως οδηγούν σαν αφύπνισης, συνέγερσης κι’εγρήγορης Σάλπιγγες!

   *Όχι Αγαπητοί μου κάθε άλλο παρά κάλπικες ήταν γιατί τα σπυράκια  γίναν αποστήματα κ’άρχισαν αίφνης να σπάνε οπότε στη θέα των εκκρίσεων τρομάξαμε, γιατί είδαμε τέρατα και σημεία να ξεπετάγονται σαν επιτακτικές αναγκαιότητες κατεπειγουσών επεμβάσεων θεραπείας ή θανάτου!

   *Ν’αρχίσουμε από τα εντός των «Τειχών» αν και δεν υπάρχουν όπως τουλάχιστον με στόμφο μας τα εμφανίζουν ή εκτός των Τειχών που για μένα είναι ίδια και χειρότερα, έτσι ας πούμε σαν σουρωτήρια και μισοάδεια – και λίγα λέω – ποτήρια!

   *Γενικό το κακό όσο ο εκφυλισμός των «Πολιτισμένων» υποτίθεται Κρατών αμείωτα θα συνεχίζεται, ομού με τον ξεπεσμό των Ηθών, τόσο ο Πολιτισμός θα εκπίπτει σαν ιδιαιτερότητα αξίας και ο Συντηρητισμός, αμείωτα θα οδεύει προς τον απολυταρχικό Συντηρητισμό, σαν μόνη ανακουφιστική βαλβίδα προς την εκτόνωση και παλιννόστηση, αν μη τι άλλο της Ασφαλείας, ησυχίας και της περίσωσης βασικών πατρογονικών χαρακτηριστικών της Εθνικής των Εθνών ταυτότητας!

   *Η πρωτοφανής αποστροφή των Πολιτών προς επιλογή εκπροσώπων δεν υπονοεί, αλλά σαφέστατα προειδοποιεί: Για γενική συνέγερση, πριν την έγερση και την εξέγερση! Λυπάμαι για την καυστική μου γλώσσα, αλλά γλώσσα που εκπέμπει SOSSave Our Souls – δε μπορεί επουδενί να θεωρείται καυστική, αλλά επιτακτική!


   *Φοβερό, απίστευτο και όμως αληθινό, το Ελληνικό Φαινόμενο! Όσο ήταν το ποσοστό Συμμετοχής στις Ευρωεκλογές το 2019 ήταν το ποσοστό αποχής στις αντίστοιχες του 2024! Καμαρώστε Συμμετοχή 2019  58,69%! Αποχή το 2024 59,50%!!! Σε απόλυτους αριθμούς 2.200.000 λιγότεροι πολίτες ήτοι 3.891.466 ψηφίσαντες έναντι  ενός συνόλου 9.605.244 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους!

   *Το Συμπέρασμα απλό, αποστροφή, αποστροφή, αποστροφή και συγχρόνως τα πρώτα σοβαρά δείγματα στροφής! Προς τα πού; Προς την ουκ άνευ συντήρηση και τα προϊόντα της ! Χειρότερα ασφαλώς στην Ευρώπη και τις Ηγέτιδες αυτής Δυνάμεις Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Σία! Στη Κροατία σ συμμετοχή ίσα που ξεπέρασε το 20%!!!

   *Πριν πούμε δύο πράγματα ακόμα για τη Γηραιά Ήπειρο, που παρά την Εμπειρία μυαλό δεν έβαλε, ας πούμε δυο λόγια για την κατάντια της Χώρας μας, με την αθεράπευτη των κατοίκων της Νοοτροπία, τη Μεταπολιτευτική Βεβαίως, βεβαίως του Μεγάλου Διαστροφέως!

   *Ένα μεγάλο μέρος των αποστρεφόμενων  ανήκει κατά την ταπεινή μου γνώμη, στους μεγάλους δυσαρεστημένους και δήθεν «αδικημένους!»

   *Ξέρετε  ποιοι είναι αυτοί; Το 60, 65% του Ελληνικού Λαού, δηλαδή η μεγάλη φατρία των ελεύθερων επαγγελματιών του μεγίστου κοινωνικοοικονομικού τραγέλαφου – εγκέλαδου στην οικονομία της Χώρας-! Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Γιατροί, Υδραυλικοί, Ηλεκτρολόγοι, επαγγελματίες Μαγαζάτορες κτλ κτλ!  Ναι τώρα το ξέρω θα ορμήσουν όλοι σαν τ’άγρια τσακάλια να με κατασπαράξουν κι’ας είναι μέσα τους και φίλοι και γνωστοί και πιο στενοί!

   *Τι δήλωναν όλοι αυτοί άντε 5.000 το χρόνο και κάτι, φόρο κανείς, αποδείξεις, σωπάτε μωρέ! Το τρομερό όσα περίπου πληρώνει σε φόρο ένας Συνταξιούχος των 1.400 ευρώ!!! Τί τους έκαναν; Τους έβαλαν τεκμαρτό λέει 10.000 το χρόνο! Τί έκαναν; Πόλεμο, παθητικής και όχι μόνο αμύνης! Γιατί δικαίωμα προσφυγής τους έδωσαν, αλλά ποιος τολμά να κάνει; Που θα υποστεί έλεγχο λεπτομερή!

   *Μα είναι δυνατόν ο Εργοδότης να δηλώνει λιγότερα από τον υπάλληλό του και όμως είναι! Στην Ελλάδα όλα συμβαίνουν, έτσι τους έμαθε ο μεγάλος διαφθορεύς! Αυτός που εγκαθίδρυσε όλα τα διαχρονικά «καλά» στην «λατρεμένη του πατρίδα» και τους ηλίθιους της Γιούριας!





     *«Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα» είχε δηλώσει στην Ευρώπη ο Γιωργάκης Παπανδρέου! Σωστή και σοφή κατά λάθος κουβέντα Γιωργάκη! Θα ήταν απόλυτα σωστή αν μας λέγατε και το διαφθορέα!

    *Ναι στο σήμερα είμαστε, στη μεγάλη αποστροφή των Ευρωεκλογών! Τα αριστερόστροφα κόμματα καταποντισμός, δε μιλάω για τα τελευταία – τα άφαντα – μιλάω για τα πρωτοστατούντα των μεγάλων Ονείρων και Οραμάτων! ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ της εναλλακτικής λύσης! Σας έχουν καταλογίσει πολλά, κεφάλι δεν πρόκειται να σηκώσει κανείς σας και μάλλον όποιος τ’αποτολμήσει θα το «σπάσει», ομού με την απαίσια μούρη του!

    *Η Μεγάλη πολιτική εμπορευματοποίηση σ’αυτής το όνομα βαπτίσθηκε με το πρόσχημα του Σοσιαλισμού και άλλα συναφή! Το ίδιο και σήμερα γίνεται! Η εκμετάλλευση της Μεταπολίτευσης πάνω εκεί στηρίχθηκε για να αναδείξει τους μεγαλύτερους ψευδοήρωες της Ιστορίας, με πρωτεργάτες τους Αντιστασιακούς του «Κ@λου» και την ανάδειξη ενός μύθου σε πρωτόγνωρου βαθμού Θρύλου! Ας μην προχωρήσω, ο θάνατος της Κύπρου αυτός ο Θρύλος και της πραγματικής Δημοκρατίας ο ίδιος Θρύλος!


   *Για να γιορτάζουμε τη μεγάλη ημέρα της 17ης Νοεμβρίου του 1973 σαν την ύψιστη στιγμή της Δημοκρατίας, που συνέπεσε στο θολωμένο απ’την προπαγάνδα μυαλό μας με την πτώση της Χούντας! Παρά του ότι ο Ιστορικός γράφει ότι την ημέρα αυτή ήλθε ένας ηλίθιος να ανατρέψει ένα λογικό που πέθανε στο Λαϊκό,  έχοντας ήδη προκηρύξει εκλογές για τον απόλυτο εκδημοκρατισμό της Χώρας με τις αρχές του 1974!

   *Αυτός που ήρθε βίαια να κάνει ότι τρελό μπορεί κανείς να φανταστεί στην Κύπρο και να το βάλει στα πόδια χωρίς να ξεφύγει τον Ιούλιο του 1974, ομού με τη σαπίλα που κουβάλαγε! Όμως η Νεολαία παρά τα γεράματα το όνομα Ιωαννίδης δεν το ξέρει κι’ακόμα στέκει στο όνομα του Παπαδόπουλου!

   *Συγνώμη για την Ιστορική περιπλάνηση, όμως θεωρείται πιο αναγκαία από την αποπλάνηση! Πάμε ξανά στις Ευρωεκλογές!

   *Τα απολύτως δεξιόστροφα κόμματα τα πήγαν  μια χαρά, ξεκάθαρα για πρώτη φορά! Τα γιατί τα είπαμε και Ελληνικά και Ευρωπαϊκά! Τώρα πού θα πάνε αυτά τα γιατί θα εξαρτηθεί, από τη στάση των Κεντροδεξιών που θα τηρηθεί! Αν και βλέπω σχεδόν αδύνατη τη μετάλλαξη αυτών προς την αναγκαιότατη πλέον σκλήρυνση, ένεκα  του άκρως αναγκαίου κοινωνικού συνετισμού!

   *Αν το μήνυμα των Ευρωεκλογών δεν ληφθεί σε απόλυτο βαθμό, μέσα από το πνεύμα τούτης της γραφής, τότε φοβάμαι πως αυτό θα σημαίνει την έναρξη αντίστροφης μέτρησης προς έκρηξη! Εδώ υπάρχει πάντοτε ενδεχόμενη η αντίδραση της καθεαυτού Αριστεράς του ΚΚΕ, και των τρισάθλιων οπαδών του, που πρώτα λένε πως είναι Κομουνιστές και μετά Έλληνες, με το επιθετικό Μήνυμα ΠΑΜΕ, χωρίς να αναρωτιέται κανείς πού;

    *Γιατί το ρεβανσιστικό κομουνιστικό σύνδρομο ποτέ δεν εξέλειπε, απ’το στενό αναχρονιστικό μυαλό τους! Χωρίς ν’αντιλαμβάνονται το πιο απλό ότι έχουν φτάσει προ πολλού στο ταβάνι! Ναι γιατί είναι άντε στους εκατό (100) οι δέκα (10) το πολύ! Και το γήρας τους αριθμεί πλέον του Αιώνα!


    *Και επειδή ίσως κουράσαμε και πολλά είπαμε, ας σταθούμε σ’έναν ακραιφνή κατά γενική παραδοχή Δημοκράτη, τον Παύλο Μπακογιάννη, που πλήρωσε την Ιστορική του Φράση: «Ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!»

   *Υπάρχουν και παρά υπάρχουν Παύλο μου! Σ’έφαγαν ο Κουφοντίνας, ο Ξηρός και ο Τζωρτζάτος εκεί πρωί, πρωί στην οδό Ομήρου 35, πριν την είσοδο στο Γραφείο σου στις 26/11/1989/ 07:58/ Ημέρα Τρίτη, με το ίδιο 35ντάρι που είχαν φάει τόσους και τόσους, μ’εντολή του μεγάλου εντολέα – διαφθορέα – για τον οποίον την επομένη 27/11/1989 η Βουλή θα ψήφιζε για την παραπομπή του στο ειδικό Δικαστήριο, όπως και έγινε! Όποιος έχει άλλη γνώμη για τούτο είναι βαριά νυχτωμένος ή καλά πληρωμένος απ’όσους μαζί τα φάγανε, που’λεγε κι’ο Παγκαλος!


   *Εκεί λοιπόν στον Παράδεισο Παύλο μου, τι λένε για τα αδιέξοδα της Δημοκρατίας; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν; Είχε λοιπόν διέξοδο ο θάνατός σου και ποιο; Είχε η άρνηση παραπομπής του Διαφθορέα να δικαστεί, χωρίς τη βίαια προσαγωγή του, ως Νόμος όριζε;

   *Διάτρητη η Δημοκρατία Παύλο μου, Σουρωτήρι Παύλο μου πνιγμένη στ’αδιέξοδα διέξοδα και τα επώδυνα έξοδα! Αλήθεια εσύ δε ξέρεις πού καταλήξαμε και πως καταντήσαμε!

   *Όλοι έξω Παύλο μου Βιαστές, Εμπρηστές, Έμποροι Λευκής Σαρκός και Μαύρων Ουσιών, Καταλύτες και Καταληψίες Δημοσίων Κτιρίων και Πανεπιστημίων  καθώς επαγγελματίες καθοδηγητές, Λεηλάτες, βομβιστές και Κοινωνικούς εκφοβιστές, ων  ουκ εσταί τέλος, Παύλο μου! Η Λέξη Δικαιοσύνη έχει προ πολλού εκπνεύσει, τα Δικαστήρια γίναν κέντρα διερχομένων και εξερχομένων και η Κοινωνία ένα μεγάλο «Μπουρδέλο», με πρώτη εταίρα, μαιτρέσα τη Δημοκρατία Παύλο μου!

   *Δε λέω άλλα Παύλο μου, Καλός ο Κουνιάδος σου, Κύριος, Μορφωμένος, εργατικός, μακράν ο καλύτερος, αλλά λίγος σε τόλμη και αποφασιστικότητα, για τα κοινωνικά χάλια που βιώνουμε και που έχουν φτάσει στο Αμήν!

   *Με Μειονότητες να συνιστούν πλέον σοβαρών απειλών οντότητες και άντρα τοξικότητας και Ανθελληνικότητας! Τι γίνεται με τους Ρομά, ποιος έδωσε σε δαύτους πολιτικά δικαιώματα, με ασυλίας διπλώματα επί παντός επιστητού;


   *Τί με τα Τουρκικά, που εμείς τα λέμε Μουσουλμανικά για παρηγοριά, ναι τα Θρακικά και συναφή; Τί με τα Μεταναστευτικά που αμείωτα συνεχίζονται, από «φιλευσπλαχνίας» τακτική, ώστε μια καθαρόαιμη φυλή απολύτως να εκφυλισθεί;  Τι τέλος με τα εκσυχρονιστιστικά; Τα ομόφυλα, που θέλουν  παιδιά κτλ, κτλ, κτλ, κτλ, κτλ;

   *Δεν είναι ότι πάμε στραβά, αντίθετα από την ενδεδειγμένη φορά, είναι ότι πάμε ακάθεκτα για το πουθενά και  καμία εύλογη υπομονή πλέον δε μας συγκρατά!

   *Ή αλλάζουμε ή αλαλάζουμε και ορμάμε επαναστατικά, γιατί ίσως αγνοείτε ότι τα πολιτικοκοινωνικά συστήματα ακολουθούν παντού και πάντοτε την κίνηση του εκκρεμούς!

    *Και η Ελλάδα μας μεταπολιτευτικά κινήθηκε βιαιότατα κι’εκβιαστικά αριστερόστροφα, πέφτοντας σε ανεξέλεγκτη αριστερόστροφη περιδίνηση, ευρισκόμενη κυρίως κοινωνικά και ηθικά ελάχιστα πριν το Crash με πολλά αχ! Πάντως για να κλείσουμε Άλλους Αγίους Γρηγορόπουλους, Ρωμανούς, Ζακ Κωστόπουλους και λοιπούς καθώς Ηρωίδες σαν τη Santa – Μάμα – Φύσσα δεν πρόκειται να ξαναδούμε, άγνωστο για πόσο!


 *Αυτό ήταν το Μήνυμα των Ευρωεκλογών σύμφωνα με τη δική μου Ταπεινή και απέριττη αντίληψη, όχι μόνο σε επίπεδο Ελληνικό και Εθνικό, αλλά Πανευρωπαϊκό! Γιατί δεν σας κρύβω ότι το βλέπω ακόμα ευρύτερο σε Παγκόσμιο δηλαδή επίπεδο!

   *Γιατί αν η εκτράχυνση της Ανθρωπότητας προς την Ανηθικότητα, λύση άνευ ετέρας απαιτεί για να σωθεί, να μου το θυμηθείτε αυτή θα βρεθεί!


Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΟΣΟ ΑΝΑΠΝΕΩ ΕΛΠΙΖΩ!


*DUM SPIRO SPERO !

«ΟΣΟ ΑΝΑΠΝΕΩ ΕΛΠΙΖΩ»!

*Μ’αφορμή τις μεθαυριανές Ευρωεκλογές!

   *Αυτή η Λατινική Ρήση είναι η Αγαπημένη μου Ρήση! Όχι γιατί ειπώθηκε από τον Άνθρωπο που τ’ονομά του τόσο μοιάζει με το δικό μου, Κικέρων γαρ αυτού Κίκερης το εμού! Αλλά, γιατί σας μιλώ μ’όση ειλικρίνεια με προίκισε ο Θεός, ότι αυτή η Ρήση μου μοιάζει γι’αυτό και με στηρίζει!

   *Δείτε το γιατί κι’ας αποφανθούμε μαζί ομού με τη συγγραφή που ακολουθεί: SPIRO θα πει υπάρχω Ζω κι’εμένα με λένε ΣΠΥΡΟ! SPERO σημαίνει ΕΛΠΙΖΩ, ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ, ΠΡΟΣΔΟΚΩ!

   *Τώρα τι σχέση έχω εγώ με το SPERO αυτό; Ε όσοι με ξέρετε, ξέρετε τι κάνω, ΣΠΕΡΝΩ, σπέρνω αγογγύστως θεωρώντας τον Εαυτό μου, έτσι απλά και απέριττα όπως το νιώθω θα το πω: Σαν ένα Κοινωνικό Γεωργό, που η όποια σπορά μου αποσκοπεί στης Κοινωνίας και της Πατρίδας το ωφελιμότερο καλό!

   *Αυτή τουλάχιστον ήταν και είναι η επιστροφή που έχω κυρίως από τους Ικάρους πουδίδαξα τόσο σαν εκπαιδευτής Αέρος, όσο και σαν Ακαδημαϊκός Δάσκαλός τους! Επί του θέματος τώρα!

 

   *Τί Κρίμα;

   *Ιδεολογίες, ιδεοληψίες, υποκρισίες, ομοσπονδίες, παρασπονδίες, παρωδίες, ωτοασπίδες και παρωπίδες! Ταμπέλες γι’αφελών πελατείες και πονηρών δοσοληψίες!

   *Ιδεολήπτες, Αγύρτες, αλήτες, σκιτζήδες, γλείφτες, σκύφτες κι’αγιογδύτες! Κουτσοί Στραβοί στην Άγιο Παντελεήμονα Έλλην τον Ελεήμονα! Τρωκτικά, αρπακτικά και πρωκτικά, εξουσιαστικά μαχόμενα κι’ εξευτελιστικά!

   *Ε όχι τη Μέρα νύχτα να κάνω, το φως με το σκοτάδι ν’αλλάξω, τον άνω Κόσμο, Κόλαση του Δάντη να οραματισθώ, για της Πατρίδας  και της Κοινωνίας το καλό και να’μαι συνεργός και’γω!

   *Θα μου πείτε μέχρις εκεί; Ναι και όχι μόνο! Για να δούμε για να μη μας πούνε πως αυθαιρετούμε στις απόψεις! Να δούμε το θέμα απ’όλες τις πλευρές προσόψεις, κατόψεις κτλ κτλ!


   *Τι κρίμα λοιπόν να μην έχουμε Πρωθυπουργό έναν από τους: Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα, Βελόπουλο, Νατσιό, Κωνσταντοπούλου και σία να μας εκπροσωπήσουν καθώς πρέπει στην Τουρκία ή οπουδήποτε ήθελε χρειαστεί!  Γιατί απ’ότι αντιλαμβάνεστε χρειάζεται!

   *Τί κρίμα; Τι Κρίμα να μην έχουμε έστω τον «Κανένα» Πρωθυπουργό – όπως πολλοί λένε και θέλουν – να μας εκπροσωπήσει ακόμα καλύτερα, αφού όλοι μαζί αθροιστικά κάπου εκεί φτάνουν!

   *Όχι δε γίνεται η Πολιτική Διελκυστίνδα στην Πατρίδα μοιάζει ειλικρινά Αστεία! Όλοι στην Κόντρα, να πνίξουμε τη Χώρα! Εχθρός ο Πρωθυπουργός και Φίλιες Δυνάμεις οι Αντιπολιτευτικές, κατά συρροή και εξακολούθηση!  Ντροπή, βρε Ντροπή! Το μόνο ζητούμενο του μη Χείριστου – αν και δε συμφωνώ – η καρατομή! Και μετά τι; Και μετά τι Αχρείοι;

    *Συνέλθετε μωρέ! Συνέλθετε Ρωμιοί!  Η διαχείριση των Τυχών της Πατρίδας μας, της Κοινωνίας μας, της Οικογενείας μας, της Οικονομίας μας, της Παιδείας μας, της Ασφαλείας μας της Ευημερίας μας …., κάθε άλλο παρά υπόθεση είναι αστεία ή  πλάκας αφορμή και αιτία!

    *Για να τους δούμε έναν προς έναν, μέχρι και τον κανέναν! Τον μη Χείρον να τον αφήσω λέω απέξω για να μην τον εαυτό μου ψέξω, αφού ούτως ή άλλως ένα πρέπει ανυπερθέτως να διαλέξω, γιατί για τον κανέναν, είναι η μεγαλύτερη βλακεία που μπορώ ν’ακούσω και ν’αντέξω!


     *Κασσελάκης: Απαιτείται πολύ, μα πολύ εκπαίδευση ακόμα, πρώτον για να φτιάξει το κόμμα, ώστε να μην πέσει σε κώμα και δεύτερον γιατί έχει πολύ δρόμο μάθησης ακόμα! Ο χώρος της Αντιπολίτευσης κατάλληλος να φοιτήσει και να πείσει αν και για το τελευταίο υφίστανται σοβαρές αμφιβολίες!

   *Όχι με βλακείες, αλλά με βαθυστόχαστες σκέψεις και προτάσεις σοβαρές, όχι αοριστολογίες βλακείες, πομφόλυγες, φληναφήματα, στομφολογίες, τυμπανοκρουσίες, τικτοκρουσίες αλόγιστης κοστολόγησης προσφορών που φτάνουν τα τεσσαράκοντα και πέντε δις, όπως το λογιστήριο του Κράτους απεφάνθη!

   *Τώρα εκείνος το’χει δέσει κόμπο ότι θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός. έτσι διαλαλεί και κομπάζει, κατά τα άλλα κατηγορεί τον Μητσοτάκη για Αλαζόνα!

    *Και’δω αναπόφευκτα θα γίνω λίγο δηκτικός και ίσως χυδαίος, αλλά εκτιμώ θα συγχωρεθώ! Για πολλά κομπορρημονεί και κομπάζει και καλά κάνει!


    *Και χθες 6/6/2024 στο Σύνταγμα ο κομπασμός: «Εγώ! Εγώ! Εγώ για τα πάντα όλα και δώστου να φουσκώνει σαν Παγώνι η «Παγώνα!» Γιατί γνωστό είναι ότι μπάζει και μάλιστα από πού, όμως όχι άλλος Κασίδης στο έρμο της Ελλάδας κεφάλι να μάθει …!

    *Στη μπούκα έχει όλους, αλλά πιο πολύ με τον έτερο κενόδοξο, με τον οποίον ερίζουν για το ποιος πραγματικά θεωρείται ότι διαιωνίζει τον Μεγάλο «Διαφθορέα και Καταστροφέα αυτής της Χώρας! Με μία διαφορά, εκείνος ήρθε από τον Ατλαντικό για να περάσει καλά ο «μπροστινός» του και τούτος ο «πισινός» του!

     *Όμως ας τον αφήσουμε γιατί αρκετά λερώσαμε στόμα και αυτιά για τα μεγάλα του ιδανικά, ας κοιτάξει την οικογένεια που λέει πως θέλει να φτιάξει και πάμε παρακάτω στην φιλόδοξη «Κόπρο» του Αυγεία, κρατώντας τα ανάλογα στα μυαλά μας δοχεία!


   *Ανδρουλάκης: Δεν κάνει, δεν τραβάει! Λίγος, πολύ λίγος, χωρίς ηγετικό προφίλ, με λόγο φτηνό, διόλου πειστικό! Κολλημένος σε αντιπολιτευτικά στερεότυπα, «όψιμα», μα ανώριμα, αλλά μπαγιατισμένα και γνώριμα! Χριστιανέ μου κόλλησες στις παρακολουθήσεις! Σιγά τα ωά, που κλωσάς, κλωσάς και μας έφαγες τ’αφτιά, χωρίς ν’αντιλαμβάνεσαι ότι την πολιτική σου ανέλιξη άσπλαχνα  κι’απερίσκεπτα κλωτσάς!

    *Σου είπαν να πας, νόμο ειδικό έβγαλαν! Γιατί αλήθεια δεν πας; Μήπως γιατί σκέφτεσαι μετά τι θα πεις; Αλήθεια εκείνη την περίοδο μήπως κάποια ομοϊδεάτισσα ξευτέλισε στην Ευρώπη, όπως και να’χει, Ελλάδα και Έλληνες;! Δύο ήσασταν εκεί απ’τον ίδιο χώρο με το ασήκωτο παρελθόν, γιατί λοιπόν να μη σε παρακολουθήσουν;

   *Τα προσόντα σου λίγα πολύ λίγα, οχτώ χρόνια μισθωτός των 25.000 το μήνα, από τον πενιχρό των Ελλήνων Κορβανά, αλήθεια τι έκανες εκεί; Ούτε το χρόνο να μάθεις πέντε κουβέντες Αγγλικά ή μήπως δε χρειάζονται;

   *Σ’έφαγε και μας έφαγες με το τρένο της Γραμμής! Ναι τραγικό, τραγικότατο το Ατύχημα! Όμως Ατύχημα από ένα σφάλμα που δεν θα’κανε ούτε ένα παιδάκι δέκα τριών (13) ετών, που θα του’λεγες τι έπρεπε να κάνει!

   *Αλήθεια το μόνο σχετικό ήταν στον Κόσμο ή μήπως είσαι και συ από κείνους που φρονούν ότι τα πάσης φύσεως ατυχήματα μπορούν απολύτως να εξαλειφθούν και να μηδενιστούν; Είσαι και’συ από κείνους που πιστεύουν στην τελειοποίηση του Ανθρώπινου είδους σχετικά με τα λάθη;

   *Το 1991 έγινε ένα τραγικό ατύχημα της ΠΑ (Α/Φ C-130 5/2/1991! στο όρος όθρυς με εξήντα τρεις (63) Νεκρούς από 18 μέχρι 35 ετών! Το ατύχημα οφείλονταν σε λάθος ενός ατόμου! Τι θα’πρεπε να γίνει να καθαιρεθούν και να δικαστούν ο Αρχηγός, ο Υπουργός, ο Πρωθυπουργός; Έλεος Χριστιανέ μου, έλεος!

   *Ουτοπείς αξιότιμε Κύριε Ανδρουλάκη στα πάντα και γι’αυτό θα πρέπει ο ίδιος να πεισθείς και να μου το θυμηθείς, η ώρα φτάνει που θα το θυμηθείς!

   *Α και κάτι ακόμα ο Πεθαμένος μην μπερδεύεσαι, δεν «πέρδεται!» Το  ΠΑΣΟΚ πέθανε και θάφτηκε κάτω από τραγικά και Μοιραία λάθη στην Ελληνική Κοινωνία Νοοτροπία και Οικονομία! Υπάρχει βέβαια ακόμα σα φάντασμα που ακόμα την ύπαρξή του πληρώνουμε!


    *Βελόπουλος – Αστεόπουλος – ο Ξερόλας πάντων και απάντων Ιησού Χριστού και των Αγίων Πάντων! Ο Έχων όλα τα μυστικά για την Ελληνική Λύση, γιατί για τη ΝΙΚΗ τα μυστικά τα έχει ο Ιεροκήρυξ Νατσιός!

   *Αλήθεια τί ύφος είναι αυτό, τί κομπασμός; Ούτε στις μεγάλες του Δόξες δεν είχε ο άλλοτε Αρχηγός σου, εκεί στο ΛΑΟΣ!!! Όμως κάτι άλλο θα ήθελα να σας συστήσω, τόσα χάπια πουλάτε, πάρτε και κανένα εσείς ή μήπως αντιλυσσικά δεν πουλάτε;


    *Κουτσούμπας: Ο Κρυφοχούντας Δημοκράτης και Προοδευτικός  Λαοκράτης που ζει και ονειρεύεται έναν Αιώνα πίσω, εστιασμένος εκεί στα 1917, στο μεγάλο Αρχηγό και Εμπνευστή του, οραμαζιζόμενος προφανώς όλα εκείνου τα μεγάλα έργα, που να μην αρχίσω να τα κατονομάσω και το χρόνο μου χάσω!


    *Χαρίτσης, με τη Νέα Αριστερά, που ποτέ δεν ήταν Νέα, αλλά ανέκαθεν Γριά με σκουριασμένα τα μυαλά και όνειρα γλυκά!


    *Πλεύση Ελευθερίας, που πλέει σε θολά και σχιζοφρενικά νερά! Μακριά Ρωμιέ μου! Μακριά κι’η τρέλα είναι κολλητικιά! 

   *Ν’ασχοληθώ με το ΚΚΕ (μ-λ) και το (Μ-Λ) ΚΚΕ να βρω τη διαφορά ή το Σώρρα με των Εκατομμυρίων τη «Ψώρα;» Αφήστε με ήσυχο σας παρακαλώ, δε μπορώ άλλο ν’ασχολούμαι με «Αριστερίδια» και λογής δεξιά φίδια!


   *Με τον Ανδρέα  Λοβέρδο ναι θ’άξιζε τον κόπο ν’ασχοληθούμε, όμως ξέρω καλά πως θα στενοχωρεθούμε, γιατί η κατάντια μας κάποιες φορές δεν περιγράφεται, ούτε και αντιγράφεται! Ουδεμία σχέση έχει με όσους αναφέραμε κύριοι όπως και να’χει, προπαντός δε ούτε με Ανδρουλάκη, ούτε με Κασσελάκη, αλλά ούτε και εκείνον το «Νύχτα25» αξιότιμο Κύριο Μπαρουφάκη!

   *Τώρα θα μου επιτρέψετε να δώσω τις δικές μου εκτιμήσεις για τις μεθαυριανές Ευρωεκλογές, εκτιμώντα για μια ακόμα φορά ότι δεν θα πέσω και πολύ έξω, ως συνήθως!


   *ΝΔ: 35.5% +-1%. ΣΥΡΙΖΑ: 14.5% +-0,5%. ΠΑΣΟΚ 11.5+-0,5%. ΕΛΛ.ΛΥΣΗ 8,5% +- 0,5%. ΚΚΕ 8% +- 0,5%. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤ. 3% +- 0,5%. ΝΙΚΗ 3.0% +-0,5%. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛ. 3% +- 0,5%.

   *Και Δημοκράτες του Κυρίου Λοβέρδου 3,3 +- 0,3% , γιατί κάποια στιγμή ο Ελληνικός Λαός συναισθάνεται τα λάθη του και αργά αλλά σταθερά, διδάσκεται και φτιάχνεται!

   *Αυτή η συναίσθηση και η ενσυναίσθηση με κάνουν να ευελπιστώ και απεριόριστα να εκτιμώ την Αγαπημένη μου ρήση Dum Spiro Spero!

                                                             

                          

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ! (ΘΕΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ!)


*Απόβαση στη Νορμανδία! Η Θεία Ευλογία! *Επετειακό 6/6/1944!

   *Τιμής Ένεκεν στην Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Πολιτισμική Δυτική  Κληρονομία!


   *Συνιστά κατά τους ειδικούς, επιχειρησιακά τουλάχιστον το μακράν αδιαμφισβητήτως μέγιστο Στρατιωτικό Γεγονός, ολόκληρου του μεγαλύτερου πολέμου στην Ανθρώπινη Ιστορία!

   *Και μόνον οι Αριθμοί τρομάζουν στο φοβερό και με χίλια ρίσκα εγχείρημα! Δώδεκα χώρες  από τις οποίες οι πέντε με εξόριστες Κυβερνήσεις! Εμπλοκή τριών (3) εκατομμυρίων ατόμων! Εφτά (7) χιλιάδων σκαφών! Εκατόν πενήντα πέντε χιλιάδων (155.000) ανδρών πρώτης γραμμής, έναντι ογδόντα χιλιάδων (80.000) Γερμανών! Δώδεκα χιλιάδες (12.000) πεσόντες, έναντι εφτά χιλιάδων (7.000) σε αντιστοιχία Γερμανών!

   *Σταματώ τα της Επιχείρησης γιατί τα βασικά στρατηγικά λεπτομερειακά είναι πολλά, όμως δε μπορώ ν’αντισταθώ στην πρόκληση το χέρι μου σ’αυτή τη γραφή να μη θέσω επί των Τύπων των Ήλων κι’αν κάποιους πονέσω εγώ δεν θα φταίω!

   *Πάντοτε στην Ιστορία μ’ενδιέφερε η Ουσία κι’αυτή την ουσία, σαν Πεμπτουσία τη θεωρήσω, στην όποια πρόκληση αδυνατώ ν’αρνηθώ! Εμπρός λοιπόν «Μαρξ!»


   *Το Ανατολικό μέτωπο κατέρρεε εις βάρος φυσικά των Γερμανών, με την κατάρρευση λοιπόν αυτού του μετώπου ποιος αφελής ή τρελός θα πίστευε ότι η Σοβιετική προέλαση θα σταματούσε και πού; Η μετά την Ειρήνη Σταλινική Στάση την απάντηση δίνει χωρίς ίχνος από ένσταση!


   *Να γιατί λοιπόν Θεωρώ Θεία Μέριμνα και Ευλογία την επιχείρηση αυτή, γιατί άλλαξε οριστικά και θεωρώ αμετάκλητα το ρουν της προδιαγραφόμενης εξέλιξης  των οικτρών τουλάχιστον  για την Ευρώπη μελλούμενων!


   *Αναλογίζεστε αλήθεια αντί Γερμανικής Κατοχής να είχαμε Σοβιετική Κατοχή και να υφιστάμεθα, όλα όσα υπέστησαν τα υπόδουλα ούτως ή άλλως στη Σοβιετία, μέχρι την αφ'εαυτής κατάρρευση και διάλυση αυτής  την 26/12/1991!


   *Να γιατί η μέρα αυτής της Επετείου θεωρείται για τους Ιστορία γνωρίζοντες σαν ίσως η Μέγιστη μέρα της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Δημιουργίας, καθώς σαν Ημέρα Θεόσταλτης Πεμπτουσίας και αυτονοήτως Δευτέρας Παρουσίας!


   *Καθώς  επίσης Ημέρα Τιμής και Υπερηφάνειας για τη συμμετοχή με δύο πλοία - Κορβέτες Τομπάζης και Κριεζής 155 Ανδρών - της Αιωνόβιας στην Ιστορία Ελλάδας!

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΨΆΝΩΝ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ! 31/5/2024! Παρασκευή!

 


*Εύγε Αξιότιμε Κύριε ΥΕΘΑ! Εύγε Κύριε Δένδια!

   *Εύγε γιατί των Ηρώων η Αμοιβή Δόξα και Τιμή Κύριε Υπουργέ! Δόξα και Τιμή Νεκροί ή Ζωντανοί!


   *Εύγε Κύριε Υπουργέ! Αξιέπαινη η προσπάθεια επαναπατρισμού των Ηρωικών Λειψάνων από την Κύπρο στον τόπο καταγωγής τους, όμως ανυπερθέτως αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί!

   *Και’μεις που ζωντανά ζήσαμε το 1974 από πρώτο χέρι και η Μοίρα μας θέλησε να’μαστε ακόμα ζωντανοί και να υπηρετούμε εισέτι την Πατρίδα με Σώμα και Πνεύμα και Ψυχή, απ’όποιο μετερίζι ο καθένας μας έχει ταχθεί, ας ερωτηθούμε σχετικά, ώστε η Πανεθνική Ευκαιρία μη Χαθεί, γιατί η γνωρίζουσα κοινή γνώμη το απαιτεί!

   *Αυτό γιατί υπάρχουν και Τιτανοήρωες εν Ζωή, που πρόσφεραν υπηρεσίες που είναι αδύνατον στον όποιον μη βιώσαντα, ούτε καν να διανοηθεί, γιατί αν αυτές δεν είχαν την Ηρωική κατάληξη, που είχαν, τι θα είχε με βεβαιότητα στη Χώρα μας συμβεί!

   *Έχω ζητήσει μία ακρόαση Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, κάποια πράγματα να σας πω για το Εθνικό καλό, δεν είναι θέμα προσωπικό, εγώ ποτέ δεν έμαθα για μένα να ζητώ, όμως μήνες αναμένω στο ακουστικό!

    *Ναι απλά γιατί τότε εγώ ήμουν 29 ετών και ’σεις 15 ετών στο Σχολειό! Εγώ  δεμένος σ’ένα πολεμικό μέσα σ’ένα Shelter στην 110ΠΜ στη Λάρισα, που πέταξα μ’εντολή κι’ενημέρωση στο ΕΚΑΕ (Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων) – Λαβύρινθο το λέμε - από τον ίδιο τον Αρχηγό του ΑΤΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Περικλή Οικονόμου!

     *Ναι πέταξα σε ρόλο «δολώματος» μέσα σ’έναν ύπουλο του Αιγαίου εφησυχασμό και δήθεν καταλαγιασμένο «κουρνιαχτό» αμέσως μετά από ένα Σωτήριο για τη Χώρα μας μακελειό!

     *Ένα μακελειό που αν είχε την αντίθετη έκβαση το Ντου στη Χώρα μας ήταν αναπόφευκτο, με τη Δυτική Θράκη τουλάχιστον και όχι μόνο, στον Ύστατο Χαιρετισμό, γιατί με μηδέν Ηθικό, δε μπορεί να αναμένεις τίποτα πιο καλό!

    *Η Τιμή λοιπόν Αξιότιμε Κε Υπουργέ σε Αναμονή, γιατί σε λίγο Αυτοί οι εν Ζωή ακόμα Μεγαλοήρωες, θα είναι βιολογικά Νεκροί!

   *Το ακόλουθο παραθέτω αυτούσιο όπως στη σχετική μου ανάρτηση υφίσταται!

*Ο Γιάννης Αγιάννης της Ελλάδος!

   Γιατί αυτή η αποστολή να μένει μυστική σαν επτασφράγιστο μυστικό; Δεν το κατανοώ, όσο και να προσπαθώ!

   Γιατί και’γω να νιώθω λίγο Ουγκώ, σαν στο Συμμαθητή μου Γιάννη Δινόπουλο, τέτοια μέρα κάθε χρόνο θα αναφερθώ, εξαναγκασμένος ψηλά εντεταλμένους σαν "Ιαβέρηδες" να θωρρώ κι' εκείνον σαν Γίαννη Αγίάννη ν'αποκαλώ αντί για Κύριο "Μαγδαληνή!!!"


*Στη Φωτό ο Γιάννης Αγιάννης όπως είναι σήμερα.

   Ποιος είπε πως οι Μεγαλοήρωες εξέλιπαν στους Νεοέλληνες, ποιος είπε ότι οι Μεγαλοήρωες πρέπει να τιμώνται μετά θάνατον, γιατί όπως το πάμε εκεί θα πάμε, δεδομένου ότι εμείς τέτοιες πράξεις ούτε τις ξεχνάμε, ούτε τις ξεπερνάμε!

  Μεταφέρω αποσπάσματα από το Βιβλίο μου “Ονειροδρόμια”, που μόλις κυκλοφόρησε: Δεν πολιτικολογώ, εθνικολογώ! Έτσι κάπως αδυνατώ να μη σταθώ στην πρώτη Εν Αιγαίω Πραγματική Αερομαχία Μεταξύ δύο Τούρκικων Α/Φ τύπου F-102 και δύο Ελληνικών τύπου F-5!

   Το 1974 είπαμε και τι δεν έγινε αυτό το Έτος, αρκετά πρόσφατα για να τα ξαναθυμίσουμε! Πάμε λοιπόν στην αποστολή της πρώτης Αερομαχίας!

   Ήταν μια αποστολή έρευνας των Τούρκων ως προς τις διαθέσεις των Ελλήνων, έδωσαν δε τόση σημασία σ’αυτή ώστε στα πληρώματα είχαν επιλέξει έναν Αντισμήναρχο προφανώς Διοικητή Μοίρας και έναν Επισμηναγό πιθανώς ΑΕ της Μοίρας!

   Οι δύο σχηματισμοί συναντήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκύρου και Αγίου Ευστρατίου, στην εμπλοκή και Αερομαχία, πρώτα ο Τούρκος εξαπέλυσε βλήμα κατά του Ανθυποσμηναγού Σκαμπαρδώνη ανεπιτυχώς. Το βλήμα του Γιάννη Δινόπουλου και Αρχηγού του Σχηματισμού, συμμαθητή μου της 41ης Σειράς Ικάρων τον κονιορτοποίησε!

   Ο Τούρκος Νο2 τα’χασε κι’απ’τον πανικό του χάθηκε με αρχικά Δυτική πορεία, έμεινε από καύσιμα και δεν είχε το σθένος ούτε να εγκαταλείψει, έπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Χίου!

   Το συμπέρασμα στην περίπτωση διδακτικότατο! Αν αυτή η Αερομαχία είχε τα αντίθετα αποτελέσματα θα παθαίναμε ότι έπαθε η Κύπρος και Όρκο παίρνω στο Θεό, γιατί σε μένα έπεσε ο κλήρος, με τα μάτια μου να βιώσω το συμπέρασμα αυτό!

   Ήταν η επόμενη ή η μεθεπόμενη όταν ένα τζιπάκι pony ήρθε στο shelter που δεμένος ήμουν μέσα στο αεροπλάνο κι’ένας Υπαξιωματικός ανέβηκε στη σκάλα λέγοντάς μου: «Κε Σμηναγέ πρέπει να σας πάω στο λαβύρινθο – το ΕΚΑΕ (Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων)- σας θέλει ο Κος Αρχηγός – Περικλής Οικονόμου, ένας ιδιαίτερα ψυχρός άνθρωπος - !

   Τί μου είπε: «θα πας και θα βρεις τον Τούρκικο Στόλο, κάπου στα νησιά Ικαρία, Σάμο, Χίο, Λήμνο, θα πετάξεις όσο μπορείς πιο χαμηλά, όσο μπορείς χαμηλά κι’όλα κλειστά! Λίγο αργότερα Έβλεπα τα τουρκάκια ναυτάκια αιφνιδιασμένα να με κοιτάνε άπρακτα!

   Είχε προηγηθεί βέβαια η αποστολή του Μεγαλοήρωα Γιάννη Δινόπουλου του Έλληνα Γιάννη Αγιάννη! Μετριολογώ δε μεγαλοστομώ, ναι γιατί πολύ πριν την ώρα του τον ξαποστείλαμε και είναι ευτύχημα, που στη φυλακη δεν τον κλείσαμε!

*Στη φωτό ο Γιάννης Αγιάννης σε F-5

   Η αποστολή αυτή –αναγνώριση τούρκικου στόλου -επαναλήφθηκε δυο ακόμα φορές προσωπικά από μένα! Στο Αρχείο του ΜΑΦΚ, υφίστανται οι Ιστορικές Φωτογραφίες με τις ημερομηνίες!

   Έκαναν χρόνια οι Τούρκοι έκτοτε να ξεμυτίσουν στο Αιγαίο, κάπου χρόνια εννιά, και μετά και μετά αντί να επαναλάβουμε ακριβώς το ίδιο, μ’έναν άλλο Δινόπουλο, δεν το αποτολμήσαμε κι’έτσι μπήκαμε στο γνωστό τραγελαφικό φαύλο κύκλο, καθιστώντας τους πανάσχετους τούρκους σε πτήσεις άνωθεν θαλάσσης, σχεδόν αντάξιούς μας!

   Αντάξιους σ’ένα ίσως το καλύτερο εκπαιδευτικό κέντρο εναέριας μάχης στον Κόσμο με το Όνομα Αιγαίο, που αντί να μας τιμά, μας υποτιμά! Ένα κέντρο εκπαίδευσης για το οποίο μέχρι ενός σημείου το ΝΑΤΟ έχαιρε θαρρώ, έχαιρε μέχρι που κατάλαβε, ευελπιστώ πως κατάλαβε κι’αναθαρρώ!

   Αξιότιμοι ΚΚ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΥΕθΑ, ΑΓΕΕΘΑ, ΑΓΕΑ, εκπληρώστε το χρέος έστω ετεροχρονισμένα προς τους Μεγαλοήρωε Γιάννη Δινόπουλο και Θωμά Σκαμπαρδώνη, γιατί μία τέτοια ενέργεια θ’ανεβάσει το ηθικό των Χειριστών μας και όχι μόνο στα μεσούρανα!

    *Στη Φωτό ο Γιάννης Αγιάννης προφανώς Γαμπρός!